De BiteMedia Cup is een begrip!

Het is een competitie voor teams, Klasse 2 rij je met minimaal 4 personen en de 1e Klasse en de nieuwe 100 KG Klasse mag je vanaf 2 rijders rijden. Elke maand rij je met je team een 2 uurs race. In oktober van ieder jaar starten we met de eerste wedstrijd. De klassen zijn gerangschikt op niveau! Ieder jaar krijgen nieuwe teams de kans om zich in te schrijven.

De competitie is een groot succes en elk jaar zitten we zo goed als vol! Omdat er altijd doorloop is zoeken we nog steeds naar vrienden of collega’s die het leuk lijken om samen een gezellige avond te hebben en als team willen deel nemen! Je hoeft dus niet de snelste van de maand te zijn om mee te doen, maar je moet wel redelijk kunnen sturen. We geven speciale lessen om beter te worden zodat je toch leuk kan meedoen in deze competitie.

Hoe werkt het?

De competitie bestaat dus uit 10 races per jaar, een eerste, een tweede Klasse en sinds 2016-2017 een Klasse voor zwaardere rijders: 100 KG Klasse. Je rijdt elke maand een 2 uurs race en deze race worden op een dinsdagavond gereden, de 100 kg Klasse op de donderdagavond. Na elke race wordt er een verslag geschreven en de stand opgemaakt, zo kan je een heel seizoen de stand goed bijhouden. In een seizoen kennen we meerdere kwalificatie varianten, als de uitslag van de kwalificatie bekend is gaan we starten volgens een rollende start. In die 2 uur zijn er 3 wisselperiodes, zo kan elke rijder een stint rijden en kan je ook je eigen tactiek bepalen. We hebben een tijdsysteem zodat iedereen exact even lang stil staat in de pitsstraat. 

Na 2 uur racen vlaggen we de wedstrijd af en het team wat als eerste over de finish komt heeft gewonnen. Na elke race worden er punten verdeeld aan de hand van de uitslag en zo kan je een heel jaar strijden om het kampioenschap. Omdat we toch met een technische sport te maken hebben, zetten we één schrapresultaat in en hebben we dus een einduitslag over 9 races.

Alle rijders moeten wel op gewicht rijden, je wordt na je rij stint gewogen en je dient dan minimaal 80 kg te wegen. Kart Centre Roosendaal stelt tot 20 kg gewicht beschikbaar die je op de kart kan plaatsen met behulp van gewichtspennen. Kom je dan niet aan de 80 kg, dan kan je altijd nog gewicht in bijvoorbeeld een stoel plaatsen. Dit maakt het voor de zwaardere rijders leuker en eerlijker! Het is geschikt voor de lengte vanaf 1.60 m of in overleg.


Wanneer, hoe laat en wat zijn de kosten?

Elk jaar beginnen we dus in oktober met een nieuw seizoen. Tot die tijd heb je de gelegenheid om te trainen en om als rijder en team beter te worden. Als je deelneemt heb je als voordeel dat je mag meetrainen in de speciale wedstrijdkarts. De wedstrijdtrainigen worden meerdere malen per maand op een dinsdagavond en/of donderdagavond gereden. De aanvang van de wedstrijd is om 18.45 uur en om 19.00 uur beginnen we met de briefing. De kwalificatie begint  om 19.30 uur en aansluitend is de start van de race. De kosten zijn € 140,00 per race per team en je kan gewoon per race betalen. Wanneer je voor een heel seizoen betaald krijg je een leuke korting. Omdat gezelligheid voorop staat serveren we iedere wedstrijd bittergarnituur en organiseren we voor alle teams aan het einde van het seizoen een barbecue, dit zit bij de prijs van de races inbegrepen!

Interesse? stuur een mail naar corne@kcr.nl

Huidige stand BMC 1e en 2e Klasse: