Heavy Weight Contest

Kart Centre Roosendaal is in 2013 gestart met een Heavy Weight Contest! Een klein Kampioenschap waarbij iedere rijder na weging minimaal 100 kg moet wegen! Het bleek een groot succes want na de huldiging van het eerste seizoen van Roel als Kampioen zaten we alweer heel snel vol voor het volgende seizoen. Ook hier hadden we elke race 24 rijders en Roel prolongeerde zijn titel. In 2015 was het Detlef die de troon opeiste, een knap Kampioenschap zorgde voor de 1e plaats algemeen met maar liefst 33 rijders op de lijst.

het is een uitdaging voor iedere zwaargewicht! Eindelijk eens wedstrijden in je eigen gewichtsklasse! Wanneer je net wat minder weegt kan je gebruik maken van de gewichtsschijven die wij ter beschikking stellen, deze zijn eenvoudig op de wedstrijdkarts te plaatsen.

Het zijn 8 wedstrijden van 2x 20 minuten inclusief een kwalificatie. Na de kwalificatie starten we met de eerste race waarbij je een tactische pitstop moet maken. Na een korte pauze rijden we de tweede race alleen worden alle rijders in omgekeerde volgorde opgesteld en zullen de betere rijders moeten laten zien dat ze ook kunnen inhalen! Na 2 wedstrijden tellen we de punten bij elkaar op en hebben we een uitslag. Elke maand hebben we een race en na elke race wordt de stand opgemaakt. Na 8 races schrappen we het slechtste resultaat en krijgen we een eindstand over 7 wedstrijden. Er wordt dit jaar ook in tegengestelde rijrichting gereden en de Finale rijden we dit seizoen in 1 langere race, dus uithoudingsvermogen is belangrijk dit jaar.

Iedere deelnemer maakt kans op het podium, de kwalificatie bepaald in welke groep je rijdt. Gaat die kwalificatie niet zo goed? dan strijd je nog in je eigen race om het podium!


Wie wordt de nieuwe Heavy Weight Champion van 2016?

Kosten     € 50,00 pp. per race.

De wedstrijden worden op een donderdagavond gereden!

Aanvang              19.00 uur
Kwalificatie       19.30 uur
Start race 1        19.50 uur

In totaal zijn er dit seizoen al 34 rijders die deelnemen, we rijden de wedstrijd in 3 groepen. Iedere groep kent een prijsuitreiking, dus altijd kans op prijs!

Heb je interesse om de volgende reeks mee te doen?

stuur een mail naar corne@kcr.nl