De KartCup New Edition

De KartCup heeft in 2016 een nieuw jasje gekregen en dit concept zal in 2017 voortgezet worden. De start vindt plaats op dinsdagavond 31 januari.

Het werd een totaal andere opzet als voorheen, we proberen elke keer weer iedereen te triggeren. Elke race die je dit jaar rijdt heeft een andere vorm:

Race 1: 3x 15 minuten    (gewone rijrichting)
Race 2: 1 uurs race           (tegengestelde rijrichting)
Race 3: 2x 20 minuten    (1x gewone- en 1x tegengestelde rijrichting)
Race 4: 2 uurs race           (gewone rijrichting)
Race 5: 3x 15 minuten    (tegengestelde rijrichting)
Race 6: 2x 45 minuten    (1x gewone- en 1x tegengestelde rijrichting)
Race 7: 2x 20 minuten    (gewone rijrichting)
Race 8: 30 minuten           (tegengestelde rijrichting)

Een grote verandering is dat je jezelf aan het begin van het seizoen als koppel opgeeft. Je strijd dus voor een individuele titel, maar ook als teamprestatie. (net als de Formule 1, daar heb je ook individueel en constructeurs titel).

Je bent dus gedurende het seizoen deels gebonden aan de andere rijder. Race 2, race 4 en race 6 moet je dan ook daadwerkelijk met je teamgenoot de race rijden. Bij de individuele races kan je verschil maken met je teamgenoot, maar samen dien je ook een prestatie te leveren.

Dat houdt dus in dat als er een keer iemand niet kan, dat je dan een invaller moet regelen. Deze invaller kan niet voor de individuele punten zorgen, maar wel voor je constructeurs titel.

Ook NIEUW is dat we deze race op 90 kg zijn gaan rijden. Zo proberen we ook de iets zwaardere rijders tegemoet te komen.

Geef je snel op want vol is vol!

Mail snel naar corne@kcr.nl