Kids KartCup 2016

De Kids KartCup: de basis naar succes!

Als je ziet hoe volwassen de kinderen van de lessen rijden is dat een lust voor het oog! Daarom is de Kids KartCup de uitgelezen mogelijkheid om een nog betere basis te funderen voor de toekomst.

De opzet van de Kids KartCup is eenvoudig, maar er zit van alles in:

Iedere rijder rijdt van te voor een kwalificatie, deze kwalificatie verschilt per race. Dat kan een 5 minuten kwalificatie zijn, maar ook een one lap. We willen dat iedereen zijn of haar kwaliteit kan laten zien en daar dan ook van kan profiteren.

Deze kwalificatie bepaald in welke groep je de races rijdt. Zo rijdt je hoofdzakelijk altijd een race op je eigen niveau. De race bestaat uit 2x 15 minuten. De kwalificatie is wel degelijk van belang, als we bijvoorbeeld 20 kinderen hebben dan rijden we in 2 groepen. de groepen bestaan dan uit 2x 10 rijders en iedere groep maakt kans op een podiumplaats! Als je bij de beste 10 kwalificeert dan rij je voor plaats 1 t/m 10. Wanneer je bijvoorbeeld 12e kwalificeert, dan rij je de 2x 15 minuten race voor plaats 11 t/m 20. Je kan dan wel podium rijden, maar kan je voor het totaalklassement niet meer dan punten scoren voor plaats 11. Etc etc..

Beginnende rijders

Ook de beginnende rijders maken dus kans op een podiumplaats en kunnen op hun eigen niveau wennen aan races en beetje bij beetje beter worden. Wie weet rijd je de race er na in een betere groep!

Opzet

De Kids KartCup bestaat uit 5 races die eenmalig in de maand op zondagmorgen wordt gereden. De volgende data is gepland:

13-11
18-12
22-01
19-02
19-03

Aanvang van de races is 08.30 uur

Kosten: € 40,00 per racedag

Letterlijk iedere deelnemer ontvangt een beker of bokaal, ook al wordt je laatste! Dus deelnemen is garantie voor een gave prijs voor op je kamer.

Na een race mag iedere rijder op het podium voor een foto en schrijven we een vet verslag. Je krijgt punten voor iedere race, dus tot aan de Grote Finale hebben we een gaaf Kampioenschap. Aan het einde zal het slechtste resultaat worden geschrapt, dus heb je een keer pech, dan nog maak je kans op een goede eindklassering.

Dus wees niet bang of gespannen, doe mee met de Kids KartCup en beleef de sensatie van de miniraces! Roep het uit en help de Kids aan een gave Kids KartCup! Doordat beginners mee kunnen doen en omdat iedereen prijs heeft, is er een grote kans dat er kinderen van andere kartbanen mee gaan strijden in de KartCup voor Kids. Dat zou wel erg gaaf zijn, hoe meer kinderen, des te leuker!

Meld je snel aan en stuur een mailtje naar corne@kcr.nl

 

 

Eindpodium 2015


Eindpodium 2016

Eindpodium 2017